|
שאלות נפוצות
-
•
איך קובעים יעדים ריאליים לעסק?
-
זאת שאלת מפתח להצלחה של עסק. החשיבות נובעת מכך שכל עסק חייב יעדים, כדי שיוכל לתכנן איך לעמוד בהם וכדי שיהיה לו ממדים לבדוק הצלחה. כדי לקבוע יעדים לעסק כדאי לפרק את היעדים לחודשים ומחלקות/מוצרים ואז יש לבחון מספר פרמטרים: ביצועי העבר, היקף הקהל הפוטנציאלי שניתן להגיע אליו או להיחשף אליו, מה יחס ההמרה בין חשיפה למכירה, השפעת עונות השנה, חגים וחופשות, פעילות של מתחרים ועוד. ברגע שיש את כל הפרמטרים הרלוונטיים ניתן לאמוד את היעדים, לבדוק את הפוטנציאל העסקי הטמון בהם ולבנות תוכנית עבודה שיווקית עבורם. אשמח כמובן לעמוד לרשותך בהגדרת היעדים המתאימים לעסק שלך.
-
•
איך יודעים מי קהל היעד?
-
הגדרת קהל יעד לעסק, היא אחת הפעולות שכל בעל עסק חייב להקדיש לו זמן. ברגע שאנחנו יודעים מי קהל היעד שלנו, אנחנו יודעים איפה למצוא אותו, באיזו שפה לדבר אליו ובאילו אמצעים ניתן להגיע אליו. כדי לדעת מי קהל היעד, יש ראשית כל להגדיר מה הצורך שאנחנו רוצים לענות עליו - ברגע שיודעים להגדיר את הצורך, יותר קל להגדיר מי הקהל הפוטנציאלי אשר הצורך הזה קיים אצלו. קהל פוטנציאלי יש להגדיר לפי מקום מגורים, השכלה, מקום עבודה, גיל, מגדר, מצב סוציואקונומי, תחביבים וכדו'.
-
•
איזה כלי מומלץ לניהול תזרים מזומנים?
-
השוק מוצף במערכות לניהול תזרים מזומנים, חלקם טובים מאד וחלקם פחות. חלקם בעלות חודשית וחלקם חינם.
באתר שלנו, ניתן להוריד כלי אקסלי וחינמי לניהול תזרימי פשוט ומאפשר בקרה תזרימית נוחה ומאפשרת גם בקרה על התוצאות העסקיות של העסק.
-
•
איך מכינים תוכנית עסקית למיזם?
-
תוכנית עסקית היא כלי ניהולי חשוב מאד בבנייה של עסק חדש. תוכנית עסקית היא כמו GPS של העסק - אנחנו מחליטים על מטרה ועכשיו יש למצוא את הדרך שמתאימה לנו להגיע אליה - בהתחשב במשאבים, ביכולות ובכשרונות.
כדי לבנות תוכנית עסקית, יש להתייחס למספר נושאים: 1. המוצר 2. השוק 3. המתחרים 4. אסטרטגיה שיווקית 5. תפעול העסק 6. ניתוח פיננסי
מאמר בנושא ניתן למצוא אצלנו באתר.
-
•
איך עושים תמחור לשירות?
-
יש נטיה לחשוב שבגלל שהמוצר הוא שירות, אין לו עלויות. הנחה זאת היא טעות ביסודה. לישרות , כמו למוצר, יש את אחד העלויות היקרות והמשמעותיות ביותר - הזמן! אז איך מתמחרים זמן? אם יש עובדים בשכר, התשובה פשוטה ויש לקחת את עלות השכר של העובד. יש לשים לב שמדובר בעלות השכר ולא השכר ברוטו. אם אין עובד בעסק ונותן השירות הוא בעל העסק, יש לחשב כאילו בעל העסק מושך משכורת שעתית. כן, גם הזמן שלך, כבעל עסק, שווה כסף.
-
•
מהי נקודת איזון בעסק ואיך מחשבים אותה?
-
נקודת איזון בעסק היא נתון שכל בעל צריך להכיר - כמה מכירות יש לבצע כדי שהעסק יהיה מאוזן, דהיינו, לא ירוויח אבל גם לא יפסיד. הנתון הזה צריך להיות מתורגם לכמויות ועיתים אף לימים. כדי לדעת מהי נקודת האיזון של העסק, יש לדעת מה שיעור עלות המכר - כמה עולה הייצור (וכן, גם במתן שירותים יש עלות ייצור), ומה היקף ההוצאות הקבועות בעסק. ברגע שיש את שני הנתונים הנ"ל יש לחלק את סך ההוצאות הקבועות בעסק לשיעור הרווח הגולמי. נקודת האיזון היא דינמית ולכן יש לבדוק אותה אחת לתקופה.
-
•
האם לפתוח חשבון חח"ד או חשבון עו"ש עבור עסק קטן?
-
חשבון חח"ד הוא חשבון עסקי, בעוד שחשבון עו"ש הוא חשבון רגיל. לכאורה, אם יש לנו עסק, כדאי לפתוח חשבון עסקי. אך אין זה תמיד כך. אם העסק קטן, ועיקר הפעילות שלו היא של הכנסות והוצאות, ואין לו פעילות מימונית כמו, ערבויות, הלוואות, מסגרות אשראי גדולות, נכניות וכדו', אזי גם חשבון עו"ש רגיל , שעלותו זולה יותר, אפשרי.
-
•
האם עסק של עצמאי צריך חשבון בנק נפרד?
-
ניהול נכון של חשבון הבנק של העסק הוא כלי חשוב לשני אתגרים שעומדים בפני העסק:
1. מערכת יחסים תקינה עם הבנק שמבחין בניהול מקצועי של החשבון 2. כלי ניהולי לבקרה על תוצאות העסק, שהרי הפעילות בחשבון הבנק היא ראי לעסק שלך.
לכן יש חשיבות גדולה לפתוח לעסק חשבון נפרשף גם אם מדובר בעסק קטן.
-
•
האם כדאי לפתוח חשבון בנק נוסף לעסק?
-
העסק בצמיחה? פותחים פעילות חדשה? יש מקום לשקול לפתוח חשבון בנק נוסף. מדוע? כדי להכין את הקרקע למגוון אפשרויות מימון שתצטרכו בעתיד, כדי ליצור תחרות בין הבנקים השונים, כדי להגדיל את האובליגו בלי בטחונות. אבל צריך לזכור - ניתן לעשות זאת רק כאשר מצב התזרימי של העסק תקין! במצב לא תקין, אף בנק לא יסכים לפתוח לכם חשבון נוסף. לכן יש חשיבות לחשוב על כך מבעוד מועד. כמו כן, תזכרו שחשבון בנק כפול דורש ניהול תזרימי קפדני יותר, תערכו גם לזה .
-
•
יש לי עסק קטן, האם כדאי להכניס חשב / מנהל כספים כמשרה בעסק?
-
לפני שאענה, חשוב להבין מהו חשב ומהו מנהל כספים. רבים נוטים להתבלבל בין חשב לרו"ח, או בין חשב למנהל חשבונות. אך מדובר בשלושה תפקידים שונים לחלוטין עם אחריות שונה. מנהל החשבונות אחראי על ניהול ספרי העסק ועל הדיווחים השוטפים למוסדות המס – את מנהל החשבונות ניתן להעסיק כעובד או כספק שירותים. רו"ח חובה למנות רק וכאשר העסק מאוגד כחברה בע"מ, ואז תפקידו של הרו"ח הוא לבקר ולבדוק את נכונות הדוחות של העסק – את רו"ח אסור להעסיק כעובד אלא רק כספק שירותים מאחר והוא צריך להיות בלתי תלוי. אז מהו חשב? חשב אחראי על כל הדיווחים העסקיים של העסק – דוחות ביצוע, תזרימי מזומנים, עבודה מול הרו"ח ומול מנה"ח, ניתוחי תמחיר, הכנת תקציבים , בקרת גביה ותשלומים, עבודה מול הבנק ועוד. מנהל כספים כבר אחראי על האסטרטגיה הפיננסית והעסקית של העסק, עוזר בגיוס הון ומשקיעים ומטפל בכל הנושאים הפיננסיים של העסק.
בדרך כלל בעלים של עסק קטן עושה את כל הפעולות של חשב ומנהל כספים בעצמו. אז מתי כדאי לחשוב על קבלת שירותי חשבות וניהול כספים מאנשי מקצוע? כאשר קורה אחד משני המקרים הבאים: 1. כאשר בעל העסק מוצא את עצמו מתעסק ברוב הזמן עם נושאים כספיים כמו ניהול התזרים, מעקב ביצוע, ניהול מו"מ עם הבנקים, מעקבי גביה , בקרת תשלומים וכדו' ., ולא מתפנה לעסוק בפיתוח העסק, פיתוח המוצרים/השירותים שלו, ובחינת אסטרטגיות שיווקיות , ועקב כך העסק קופא על שמריו...דהיינו מתחיל ללכת אחורה. 2. אפשרות שניה לכניסה של חשב/ מנהל כספים מקצועי לעסק, כאשר הדרישות הפיננסיות מהעסק גדלות, כמו הכנת ערבויות לחוזים, גיוס משקיעים והון, מורכבות של נושאים ביטוחיים ומשפטיים ועוד, ובעל העסק אינו בקיא בעצמו בנושאים הללו, דבר העלול להזיק לעסק בטווח הקצר והארוך.
חשוב לציין שבשלבים הראשוניים לא חייבים להעסיק חשב/מנהל כספים במשרה מלאה ואף לא חלקית. היום ניתן לקבל שירותי חשבות במיקור חוץ המותאמים לצרכי הלקוח ולתקציבו.
-
•
איך מכינים בקשת אשראי לבנק?
-
כדי להגדיל את הסיכויים להיענות בחיוב לבקשת אשראי יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. לבנות מערכת יחסים שוטפת עם הבנקאי 2. להכין תוכנית עסקית שמראה את הפוטנציאל העסק ולהגיע עם מסמכים אשר מוכיחים את התחזיות (הסכמים עם לקוחות, ניתוח שוק, ביצועי העבר). 3. להיות ברורים לגבי היקף המימון הנדרש ועבור מה הוא (רכישת ציוד, פעילות שיווקית, הון חוזר). 4. להכין תחזית תזרימית הנגזרת מהתוכנית העסקית בה ניתן לראות את יכולת ההחזר של העסק. 5. להכין רשימת בטוחות שניתן להציע לבנק כבטחון להלוואה.
אם תקפידו על כל אלה, הסיכוי שלכם לקבלת הלוואה יהיה גבוה.
יש לך שאלה? להלן טופס שאלות:
|
טל 077-2170100 :
נייד 054-4999773 :
|